Intralogistic solutions blog

De blog die volledig gewijd is aan het geven van advies over het efficiënt beheren van magazijnen

 • Wat is lean warehousing? Voordelen, 5S-principes en beste praktijken

  Wat is lean warehousing? Voordelen, 5S-principes en beste praktijken

  Minder verspilling, minder omslachtige magazijnprocessen, veiligere magazijnmedewerkers: er zijn genoeg redenen om te kiezen voor lean warehousing, dé oplossing voor de diverse uitdagingen in magazijnbeheer. Lean warehousing elimineert magazijnprocessen of activiteiten die geen extra waarde toevoegen. Zo wordt verspilling verminderd en productiviteit verbeterd. De benadering komt uit de productie-industrie (meer bepaald de automobielsector van Toyota), met een focus op het verminderen van verspilling en het verbeteren van efficiëntie.

  Laten we een handmatig orderpickproces als voorbeeld nemen. Handmatig orderpicken vereist dat uw magazijnmedewerkers picklijsten gebruiken en handmatig naar de picklocaties wandelen, wat als verspillend kan worden beschouwd. Het kost tijd en arbeid, en genereert geen toegevoegde waarde voor uw klant. Om de verspilling van handmatig orderpicken op te lossen, kan lean warehousing geautomatiseerde orderpicksystemen als oplossing suggereren.

 • Vanas Engineering heeft al meer dan 1600 VLM’s geplaatst in de Benelux

  Vanas Engineering heeft al meer dan 1600 VLM’s geplaatst in de Benelux

  Ontdek de transformerende kracht van Vertical Lift Modules (VLM's) in deze diepgaande blogpost. In dit interview met Andy Van Mieghem, managing director van Vanas Engineering onthullen we hoe VLM's de magazijnlogistiek hervormen door de unieke combinatie van ruimtebesparing en efficiëntie. Kom meer te weten over de pioniersrol van Vanas Engineering in het implementeren van meer dan 1600 van deze geavanceerde systemen in de Benelux en de reden achter hun succesvolle samenwerking met Modula, de wereldleider in VLM-technologie. Ontdek hoe software de prestaties van deze hardware verhoogt en welke specifieke uitdagingen VLM's kunnen aangaan in de toekomst. 

 • Hoe automatisatie van uw magazijn een antwoord biedt tegen de nakende loonstijgingen en recessie

  Hoe automatisatie van uw magazijn een antwoord biedt tegen de nakende loonstijgingen en recessie

  Het zijn woelige tijden voor bedrijven. Door krapte op de arbeidsmarkt, de geopolitieke situatie – denk maar aan de oorlog in Oekraïne en de aanhoudende coronacrisis in China – en de daarbij horende inflatie zien werkgevers de kosten gevoelig stijgen. Kan je je hierop voorbereiden? Wij leggen in dit artikel uit hoe automatisatie een besparing kan opleveren op cruciale punten binnen jouw logistieke structuur. Zo staat jouw bedrijf sterker tijdens een mogelijke recessie en bouw je een noodzakelijke buffer op voor de toekomst.

 • Het belang van ergonomie in uw magazijn

  Het belang van ergonomie in uw magazijn

  Gezonde werknemers zijn uiterst belangrijk. Gezonde werknemers zijn gelukkiger en hierdoor zal niet alleen de sfeer op de werkvloer beter zijn, maar zullen ze ook hun werk beter uitvoeren. Ergonomie op de werkvloer is een van de belangrijkste onderdelen hiervan.

 • Hoe social distancing blijven garanderen in uw logistiek magazijn?

  Hoe social distancing blijven garanderen in uw logistiek magazijn?

  De corona crisis begint stilaan af te bouwen. Bedrijven mogen weer volop aan de slag en de lockdown wordt steeds minder zwaar. Toch is het belangrijk dat u uw medewerkers blijft beschermen. Ze moeten de mogelijkheid hebben om social distancing toe te passen. Alleen zo kunnen nieuwe golven met besmettingen voorkomen worden.

 • Logistiek voor e-commerce: hoe fouten voorkomen en prestaties verbeteren?

  Logistiek voor e-commerce: hoe fouten voorkomen en prestaties verbeteren?

  Het percentage online aankopen is de laatste jaren exponentieel gegroeid: meer dan 12,9 miljoen mensen in Nederland hebben in de eerste helft van 2019 minstens één aankoop gedaan online. In die periode werden er 12,5 miljard euro uitgegeven aan online aankopen. Dit is een stijging van 9% in vergelijking met dezelfde periode in 2018.

 • Hoe kan u de ideale grootte van uw voorraad bepalen?

  Hoe kan u de ideale grootte van uw voorraad bepalen?

  Dat is de vraag die iedereen zichzelf moet stellen, maar waarop niemand het juiste antwoord geven kan. Hieronder halen wij de belangrijkste problemen aan en analyseren we deze vanuit een theoretisch oogpunt. Een juiste oplossing bieden is echter niet mogelijk omdat er zo veel factoren zijn die invloed uioefenen en die verschillend zijn voor elk bedrijf.

 • Verhoog de veiligheid in uw magazijn

  Verhoog de veiligheid in uw magazijn

  Veiligheid in het magazijn is een fundamenteel element voor een doeltreffend werkplaatsbeheer en heeft invloed op de kwaliteit van de productie en van uw werkplaats. Een veilig magazijn betekent minder ongevallen, minder problemen en minder vertragingen of incidenten tijdens processen.

 • Hoe voorraden efficiënt beheren?

  Hoe voorraden efficiënt beheren?

  Het is algemeen bekend dat een voorraad van opgeslagen producten geld kost. Een voorraad aanleggen vereist een grote investering en heeft een directe invloed op de service naar klanten toe. Hoe belangrijk is een voorraad nu echt? En hoe kunnen we deze efficiënt beheren?