Technische Universiteit Delft (NL)

Robuuste en geordende inrichting van laboraboria

Om zorgvuldig te kunnen werken, hebben laboratoria een degelijke en professionele inrichting nodig. Zeker in de elektronica, waar de grote hoeveelheid draden anders al snel een onontwarbare kluwen dreigen te worden. In het onderwijs stelt het enthousiasme van sommige studenten nog extra eisen aan robuustheid. 

De Technische Universiteit Delft heeft bij de herinrichting van een aantal laboratoria maximaal aandacht geschonken aan deze eisen. De universiteit hecht bovendien veel belang aan uitstraling. Ze komt regelmatig in de publieke belangstelling, onder meer bij haar deelname aan de jaarlijkse race met zonnewagens dwars door Australië. Andere projecten zijn de realisatie van een zonneboot, een mega 3D-beeldscherm en een studentensatelliet. De hele campus baadt in een sfeer van moderniteit, gericht op inspiratie en creativiteit.

Studenten brengen laptop mee naar lab

Bij de herinrichting van een tentamenzaal met een aantal laboratoria werd dan ook gezocht naar een professionele oplossing die past in deze algemene sfeer. Er werden 67 laboratoriumtafels geïnstalleerd van het Duitse merk ERFI, geleverd door Vanas Engineering. Deze tafels, van het type VARANTEC, zijn in de hoogte verstelbaar en zijn uitgerust met een legbord waarin stopcontacten en dataconnecties geïntegreerd zijn. Speciale profielen in de poten maken het mogelijk om de bekabeling hiervoor volledig weg te werken. De voetprofielen in geanodiseerd aluminium bestaan uit een centrale buis met daar omheen vier van elkaar gescheiden kanalen. Op die manier kan men de elektrische voeding scheiden van de datakabels, zodat er geen storingen veroorzaakt worden.

Het is een duurzame oplossing met een maximale flexibiliteit. Studenten kunnen aan de tafels zeer eenvoudig hun laptop aansluiten op het netwerk om de resultaten van hun experimenten onmiddellijk te verwerken en door te sturen.


Modulaire opbouw

Fabrikant ERFI biedt een zeer uitgebreid assortiment aan werkplaatssystemen en laboratoriuminrichtingen aan. Dat wordt gekenmerkt door een grote verscheidenheid aan mogelijkheden, zodat men de inrichting kan aanpassen aan de specifieke behoeften van de klant en zodat men mee kan evolueren met gewijzigde behoeften.  

Naast de legborden op laboratoriumtafels, kan men kiezen voor cockpits waarin elektronische instrumenten ingebouwd kunnen worden. Hiervoor wordt een hele reeks toestellen aangeboden, maar ook andere 19 inch-inbouwtoestellen kunnen perfect geïntegreerd worden. Dat is een efficiënte oplossing om te voorkomen dat toestellen voortdurend verplaatst en meegenomen worden, waardoor soms veel tijd verloren gaat. Ook voor datacenters worden specifieke tafels aangeboden die gekenmerkt worden door een grote hoeveelheid aan aansluitkabels. Hiervoor heeft men dan ook speciale profielen met borstels ontwikkeld, waarin de kabels eenvoudig weggewerkt kunnen worden.

 

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Ik wil graag

Ik wil graag

+32(0)3 568 33 00
Heeft u een vraag?Wij helpen u graag
Service aanvraag