• Picking via touchscreen Modula stockage lift
  • Optimale indeling klein materiaal dankzij assortiment indelingsmaterialen
  • Ook zwaar materiaal en grote stukken passen perfect in de Modula stockagetoren
  • Draagvermogen tot 750 kg per lade in de verticale lift
  • Software Gigasoft.Maintenance
  • Touchscreen console op verschuifbare arm met scanner
  • PC in computerkast, met vensterdeur afgesloten, stuurt de stockagelift aan
  • Vooraanzicht op Module stockagetoren
  • Zicht op werkplaats
  • Buitenzicht op werkplaats

De Modula lift wordt gebruikt als 1 grote vending machine

Stora Enso Langerbrugge (nabij Gent) maakt gerecycled kranten- en tijdschriftpapier op basis van 100% afvalpapier. Het bedrijf focust op continue productverbetering, recycling en ontwikkeling van hernieuwbare energie. 

De Modula lift werd geplaatst in de mechanische werkplaats van de papierfabriek. Een dertigtal technici werken in hun dagelijkse routines actief met deze lift. Voorheen konden zij zelf hun gereedschap en verbruiksmateriaal uit een opslagruimte halen, maar het voorraadbeheer van deze 'gemeenschappelijke goederen' kon beter. Zoeken naar boormachines, gereedschapskoffers en sleutels werd een bron van ergernis, tijdverlies en inefficiënte aankopen. Het probleem zat hem vooral in het beheer van gereedschappen en verbruiksmateriaal.

Op zoek naar een oplossing is een gesprek tussen Stora Enso en Vanas Engineering over gecontroleerde uitgifte uitgemond in een concept met bredere mogelijkheden. "De Modula opslaglift wordt gebruikt als één grote distributieautomaat. We hebben een overzicht en wéten nu wat en hoeveel we hebben liggen." 

 

VROEGER & NU:

 Plaatsbesparing tot 90%

Vroeger: werd de stock bewaard in een aparte ruimte van 7 x 7 m.

Nu: wordt alles opgeslagen in 1 Modula opslagtoren van 5 m hoog, met 30 laden. Hierdoor wordt 49m² grondoppervlakte gereduceerd met 72% tot 14 m². De uitdaging bestond erin de oppervlakte zo goed mogelijk te benutten. Door inventief gebruik van diverse indelingsmaterialen (bibox bakken, metalen bakken, tussenschotten, scheidingswanden) is de beschikbare oppervlakte geoptimaliseerd. Zowel klein materiaal als volledige gereedschapskoffers hebben hun eigen plek in de opslagtoren gekregen.

 Sneller werken

Vroeger: werd er veel tijd verloren door het constant zoeken naar materiaal. 

Nu: kan men snel en gemakkelijk 'free shoppen' in de Modulalift. Het materiaal heeft een vaste locatie in de lift.

Free shoppen vereenvoudigt en versnelt het pickproces. Zelfs zonder voorkennis van een artikelnummer of -omschrijving kan de gebruiker op verschillende manieren en op een zeer gebruiksvriendelijke wijze het gezochte artikel terugvinden. Het 'Free shoppen' gebeurt visueel, aan de hand van onder meer foto's en boomstructuren met onmiddellijk herkenbare items. 

 0% fouten

Vroeger: heerste er heel wat frustratie over de onjuiste voorraad.

Nu: het enige dat een technicus wordt gevraagd is scannen. Want met correct scannen belonen ze uiteindelijk zichzelf: de voorraad klopt immers. Zo worden frustraties van onjuiste voorraad vermeden.  

 Vereenvoudigde administratie

Vroeger: alles wat in het technisch magazijn lag, was “niet-(meer-)bestaand”: er bestond dus géén bekende voorraad. Men was afhankelijk van de kennis van een persoon om te weten of er iets beschikbaar was, en waar dat dan kon liggen. 

Nu: de technici lopen naar de opslaglift met de wetenschap én de zekerheid dat het gewenste materiaal er ligt. De Mailingmodule stuurt een e-mail ter herbevoorrading van verbruiksmateriaal, als de ingestelde minimumvoorraad bereikt wordt.

 Stofarm

Vroeger: was er geen bescherming, omdat alles open en bloot in rekken lag.

Nu: alle materialen en gereedschappen liggen netjes en stofarm opgeslagen in de schuifladen. Naast de Modula lfit staat een PC - eveneens stofarm opgesteld - in een computerkast, afgesloten met een vleugeldeur met venster. De PC stuurt de lift aan. 

 Daling verbruik tot 50%

Vroeger: was er gewoon géén administratie, dus wist men niet of iets al dan niet voorradig was.

Nu: het 'voor de zekerheid' bestellen van een artikel om het in voorraad te hebben is gestopt. De dubbele voorraden die hierdoor ontstonden, zijn weggewerkt en doen zich niet meer voor. Er zijn geen overbodige of dubbele aankopen meer.

 Inventarisjuistheid 

Vroeger: was er totaal geen voorraadbeheer voor gereedschappen en verbruiksmaterialen.

Nu: dankzij het invoeren van het artikel-, locatie- en gebruikersbeheer weet iedereen wat er beschikbaar is. Het personeel kent nu de voorraad.

De Modula ML75D wordt gebruikt als één grote distributieautomaat voor uitgifte van allerhande gereedschappen en verbruiksmaterialen. Technici melden zich aan, geven een werkorder in en scannen uit. Het 'briefje achteraf' is nu vooraf geregistreerd.

 Ergonomisch werken

Vroeger: lagen gereedschappen en materialen gewoon verspreid over allerhande legbordrekken. Dit betekende veel zoekwerk, bukken en handmatig tillen.

Nu: heeft men overzicht. Alles ligt netjes opgeslagen en wordt op ergonomische hoogte aangereikt door de lift. Bukken en tillen is niet meer nodig!  

 

OPSTELLING:

1 Modula Lift  type ML75D hoogte =  4.900 mm met

                    1 interne werkopening met 1 aflegpositie

                    30 lades (10 glad en 20 gegleufd) 120 mm hoog, belasting 750 kg.

WMS Driver voor aansturing door externe software                  

Grafische LED-bar voor indicatie van breedte, diepte en aantal 

Verplaatsbaar  kleuren touchscreen

Barcodescanner met spiraalkabel

SOFTWARE:

Basispakket Gigasoft.Maintenance 

Gigasoft Picture met fingerprint-authenticatie

Freeshopping 

Module Mailing

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Ik wil graag

Ik wil graag