• Vroeger werkten orderpickers met een man-up truck in een stellingenmagazijn
  • Goederen worden nu tot bij de medewerkers gebracht

Nieuw state of the art magazijn

Batenburg Bevestigingstechniek bouwde in 1997 een state of the art magazijn. De laatste jaren vertoonde hun magazijnsysteem voor kleine verpakkingen echter gebreken. Daarom ging Batenburg Bevestigingstechniek op zoek naar een nieuw systeem waarmee ze hun efficiëntie zouden verhogen. Een totaaloplossing van Vanas bleek de ideale oplossing te zijn.

Kleine verpakkingen werden vroeger opgeslagen in een stellingenmagazijn waar gepickt werd met behulp van een man-up magazijntruck. De stellingen waren 60 meter diep en 12 meter hoog. Hierdoor was de picker soms enkele minuten onderweg naar een bepaalde locatie. Tijdens die wachttijd, zat de picker vast in de truck en kon hij niets anders doen.

De Modula liften van Vanas bleken al snel de ideale oplossing. Dit omdat de Modula lift een unieke dubbele externe afleg heeft. Dit zorgt er niet alleen voor dat goederen op ergonomische hoogte gepresenteerd worden, maar het order picking proces kan ook vlot verlopen. De laden met goederen staan binnen enkele seconden bij de magazijnmedewerker. Hij hoeft geen lange wandelafstand af te leggen en hoeft niet lang te wachten.

In plaats van een magazijn met 3 gangpaden, zijn er nu twee pickingzones, één met 4 liften en één met 3 liften. De zones worden verbonden met een rollenbaansysteem van Vanas. Inbound goederen komen binnen, worden gescand en in bakken gelegd. De WMS software Gigasoft  bepaalt vervolgens in welke lift het product een plaats krijgt. De rollenbanen brengt de bak dan naar de juiste lift. Ook bakken voor outbound orders gaan over de rollenbanen naar de liften en de verpakkingsafdeling.

“Eenmaal het nieuwe systeem er stond, is onze efficiëntie de lucht in geschoten. De magazijnmedewerker verplaatst zich niet langer in functie van het order, het order komt naar hem toe. Dat is een enorm verschil in efficiëntie.”
- Marco Wieringa, Purchase Manager bij Batenburg Bevestigingstechniek

 

Plaatsbesparing
Het stellingenmagazijn met 3 gangpaden wordt nu vervangen door 7 Modula liften van 11 meter hoog met een grondoppervlak van minder dan 130 m².
Sneller werken
Goederen bewegen zich nu naar de medewerker via de rollenbanen en verticale liften. De picker verliest geen tijd meer dankzij lange wachttijden en kan zich volledig focussen op order picking.

Foutloos werken
De extra visuele hulpmiddelen zoals de laserpointer en grafische LED-bar duiden aan op welke locatie het product ligt dat gevraagd wordt. Zo is het bijna onmogelijk om een verkeerd product te picken en kunnen fouten vermeden worden.

De rollenbanen en WMS software zorgen bovendien dat de bakken steeds naar de juiste locatie in het magazijn gaan.

Inventarisjuistheid
De Modula liften en de WMS software registreren elke actie in het magazijn. Hierdoor kan de status van de voorraad correct bijgehouden worden.
Ergonomie
De plateau's met goederen worden door de Modula lift op ergonomische hoogte gepresenteerd. Bovendien moet de picker geen lange wandelafstanden afleggen dankzij rollenbanen.

 

Wilt u meer weten over deze referentie?

Lees hier de volledige case met uitgebreid interview.

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Ik wil graag

Ik wil graag