FAQ Horizontale Carrousel

Een horizontale carrousel of verticale plateaulift kopen, vereist een ​​zorgvuldige analyse. Beide technologieën bieden vergelijkbare voordelen: verhoogde opslagcapaciteit, hogere productiviteit, minder fouten en een veel beter voorraadbeheer in vergelijking met klassieke opslagsystemen.  Omdat er zoveel te zeggen valt over dit onderwerp hebben we enkele meest gestelde vragen opgesomd.

FAQ Horizontale Carrousel

Voor welke toepassingen is de horizontale carrousel een betere keuze dan een verticale lift? 

De belangrijkste factor is de plafondhoogte van uw gebouw. Is uw plafond lager dan 5 meter, kies dan een horizontale carrousel. Voor hogere plafonds is een verticale lift een betere keuze. Maar er zijn nog andere belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden, zoals de grootte en het gewicht van de materialen die worden behandeld, evenals de conjunctuur en de commerciële behoeften.

Hoe verhoudt een horizontale carrousel zich tot een verticale lift in picksnelheden? 

De picksnelheden variëren sterk, afhankelijk van de materiaalverdeling binnen het opslagsysteem, de orderdichtheid en eventuele zelfopgelegde procestijden, zoals het inpakken, labelen of wegen van items. Beide systemen kunnen 130-550 items per uur picken indien ze hiervoor geconfigureerd zijn. 

Heeft een horizontale carrousel problemen met onbalans die vergelijkbaar zijn met die van een verticale carrousel?

Nee. Elke bak / lade wordt onafhankelijk ondersteund op de Modula Horizontale Carrousel en de werking wordt niet beïnvloed, of een bak nu op zijn maximale gewicht is of leeg is. Het wordt aanbevolen om de draageenheden niet permanent te belasten tot hun maximale capaciteit van 544 kg, omdat dit slijtage zal veroorzaken.

Welke technologie is het beste op vlak van opslagdichtheid?

Horizontale carrousels maken geen gebruik van de hoogte van een gebouw en daarom hebben ze meer vloeroppervlakte nodig om te werken. Verticale liften maken wel gebruik van die verticale ruimte, zodat hun voetafdruk relatief klein is. Beide bieden een veel betere opslagdichtheid in vergelijking met traditionele rekken of legborden. 

Klopt het dat horizontale carrousels perfect zijn om te picken, maar dat er veel tijd nodig is om ze bij te vullen? 

Niet als de operator producten en afmetingen op de juiste manier afstemt, wat zou resulteren in het dagelijks aanvullen van 5-10% van de verwerkte SKU 's , waarvoor een uur zou volstaan.

Wat is de ROI op een horizontale carrousel of verticale lift?

Het implementeren van een horizontaal carrousel of een verticale plateaulift in uw bedrijf is een investering die een effectieve ROI kan creëren in minder dan zes maanden. Dit is te danken aan het verbeterde gebruik van het vloeroppervlak, de hogere productiviteit, de lagere arbeidskosten, de grotere nauwkeurigheid bij het picken en een beter voorraadbeheer.

Welk type producten / onderdelen kunnen niet in een horizontale carrousel worden opgeslagen? 

Goederen met een gewicht van meer dan 25 kg per stuk, die te zwaar zouden zijn om verplaatst te worden door één enkele operator, kunnen beter worden opgeborgen in een verticale lift. Materiaal kan makkelijk uit de plateau’s geladen worden met behulp van een kraan of robotarm. De Modula HC is ontworpen voor picking door mensen. Extra hulpmiddelen zoals takels, kranen of robots kunnen hier niet toegepast worden.

Verticale liften zijn ook beter geschikt voor speciale producten die een veilige en schone omgeving vereisen. In een hoziontale carrousel worden producten opgeslagen in open bakken die onderhevig zijn aan luchtverontreinigingen. Een verticale lift is volledig omsloten en kan uitgerust worden met een automatische deur. Dit voorkomt dat goederen beschadigd raken en minimaliseert de blootstelling aan de magazijnomgeving.

Is er een ideale artikelgrootte voor opslag? 

Een horizontale carrousel kan het beste worden gebruikt bij het picken van langzaam tot middelmatig bewegende individuele items, evenals bij langzaam bewegende kleine dozen én bij hoge rotatiesnelheden waarbij de productmix niet veel verandert. 

De reden hiervoor is dat de leggers in een horizontale carrouselbak enkel verticaal verstelbaar zijn per 2 locaties. De locaties worden ingesteld tijdens de installatie. Als de producthoogte verandert, moet u de locatie binnen de bak opnieuw aanpassen.

Naast de fysieke limieten betreffende de afmetingen, zou een ideale SKU een aanvulcyclus van 3-6 weken moeten hebben en een rotatievolume dat niet hoger is dan de ruimte van één bak.  

Is het mogelijk om vloeistoffen op te slaan?

Het hangt af van de lokale wetgeving. Indien u het over de weg kunt vervoeren  zonder dat u daarvoor speciale accommodatie nodig heeft, mag u het in een horizontale carrousel opslaan. 

Kunnen horizontale carrousels worden gebruikt voor toepassingen in koelruimtes?

Het antwoord hangt af van certificeringsvereisten, maar de minimaal toegestane temperatuur in een gebouw met een operator is 5° C. Vraag de productadviseur naar installaties in een koudere omgevingen.

Indien u nog andere vragen heeft of meer wilt weten over deze technologie, neem dan contact op met ons.


 

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Ik wil graag

Ik wil graag

Heeft u een vraag? Wij helpen u graag