Geen ruimte voor zware investeringen? Lease een geautomatiseerde magazijnoplossing!

Het automatiseren van jouw magazijn vergt een aanzienlijke investering. Het bereikte rendement is zo'n investering natuurlijk waard, maar wat kan je doen als je geen financiële ademruimte hebt om te automatiseren? Het leasen van een magazijnoplossing kan hiervoor een oplossing bieden. 

Geen ruimte voor zware investeringen? Lease een geautomatiseerde magazijnoplossing!

Het (semi-)automatiseren van het magazijn zorgt ervoor dat een bedrijf zich kan ontwikkelen, de kosten gaan naar beneden en productiviteit gaat naar omhoog. Door de aankomende recessie en de stijgende (vaste) kosten kan de financiële slagkracht van een bedrijf gereduceerd worden. Bepaalde investeringen worden op de lange baan geschoven, wat voor een stagnatie of zelfs daling van de activiteiten kan zorgen. Bedrijven willen altijd innoveren – en dus ook automatiseren. 

De beste oplossing voor uw magazijn 

Er is geen “one size fits all”. Inmiddels weten we door ervaring met onze ca 1000 systeem integraties in de Benelux dat geen enkel magazijnproject identiek is. De context van iedere klant verschilt, en de beste oplossing voor iedere klant is anders. Daar zullen de adviseurs van Vanas altijd open en eerlijk advies in geven.  Het doel is natuurlijk om een sterke case op te bouwen met een solide ROI en toekomst bestendig plan. Een besparing die op maandbasis al hoger is dan de maandelijkse leasekosten betekent meteen een operationele winst! Daar denken de betrouwbare adviseurs van Vanas graag in mee.   

Automation as a Service: AAAS 

Het voordeel van het leasen van een magazijnoplossing? Het vermijden van grote investeringen én tegelijk automatiseren van jouw magazijn. Hierdoor kan een bedrijf op andere vlakken groeien en financieel slagkrachtiger worden, op korte- en middellange termijn. Kleinere bedrijven kunnen veel vroeger starten aan automatisatie en pas later een definitieve investering doen. In het leasecontract wordt ook een onderhoudscontract opgenomen, waardoor de continuïteit van de logistieke installaties gewaarborgd wordt. Het principe krijgt dan ook de naam Automation as a Service (AAAS).  

Financial of operational lease? 

Welke leasevorm is nu het meest geschikt voor het leasen van uw magazijnoplossingen? Dat hangt vooral van de wensen van uw bedrijf af, het verschil zit hem er voornamelijk in wie de eigenaar is van de logistieke installatie.  

Financiële lease betekent dat de verticale liften, rollenbanen, verpakkingsmachines etc. op de balans van jouw bedrijf komen te staan. Je wordt meteen economisch eigenaar van de installatie en na het verloop van de leaseperiode ook juridisch eigenaar. 

Bij operationele lease komen de producten niet op de balans te staan. Je huurt als het ware de volledige installatie van het leasebedrijf en zowel het juridisch als het economisch eigendom blijft bij hen liggen.  

Totaal integrator 

Vanas wordt door zijn klanten vooral geprezen om open mee te denken met de volledige scope van het project. Onze solution designers zijn ervaren specialisten die eerst heel zorgvuldig uw situatie in kaart brengen, rekening houdend met alle mogelijke factoren zoals de groeiplannen, gefaseerde integratie, schaalbaarheid, (order en retour)snelheid, ergonomie, productiviteit, opslagcapaciteit en nog veel meer.  

Vervolgens heeft Vanas expertise en distributeurschap van een heel breed aanbod aan solutions zoals ASRS systemen, AGV’s, VLM’s, robot shuttles, rollenbanensystemen, sorteersystemen, verpakkingsmachines, verdiepingsmagazijnen, weeg- en label-oplossingen en nog veel meer. 

Aanvullend hebben we een sterke software afdeling die zich inzet om deze zaken met elkaar te laten samenwerken via ons eigen ontwikkelde WMS, WES of WCS. Weet dan ook nog eens dat we een hele range aan services kunnen bieden zoals onderhoud, 24/7 helpdesk, analyse, verhuizingen, magazijn audits, optimalisatietrajecten en zoals je in dit artikel kan lezen: leasing.  

Dankzij deze structuur, ervaring en know-how kan Vanas als totaalintegrator jouw volledige magazijn efficiënter maken en kosten reduceren. Vanas wil voor de klant altijd een open en eerlijke analyse maken. Hiernaar focussen we niet op bepaalde systemen, maar wel naar de meest efficiënte logistieke structuur voor jouw magazijn. Door de ijzersterke samenhang tussen de grote scope aan solutions, software en services kan Vanas u altijd adviseren in het vinden van die juiste oplossing voor jouw magazijn. 

Sprong naar de toekomst 

Het leasen van magazijnoplossingen kan een springplank betekenen naar een mooie toekomst. Het geeft – zonder significante investering – structuur en efficiëntie aan het logistieke proces. Bedrijven kunnen zich zo focussen op andere activiteiten en daar hun groei bestendigen. Nadien kan – als er financiële ruimte is – overgegaan worden tot het definitief aankopen van magazijninstallaties. Vanas geeft bedrijven tijd om te groeien en te investeren. 

Vrijblijvende expertise 

Ben je benieuwd wat magazijnoptimalisatie in combinatie met leasing bijbrengt op korte- en lange termijn?

Vraag dan een vrijblijvende afspraak aan bij één van onze adviseurs. Zij leggen een gedetailleerd plan voor op maat van jouw bedrijf. 

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Ik wil graag

Ik wil graag