Vanas zal innovatieve opslagsysteem Agilon integreren van Konecranes

Vanas breidt zijn portfolio opslag- en pickingsystemen uit met een samenwerking met het Finse Konecranes. Vanas wordt zo leverancier van de automatische logistieke systemen van Konescranes Agilon in de Benelux. 

Vanas breidt zijn portfolio opslag- en pickingsystemen uit met een samenwerking met het Finse Konecranes. Vanas wordt zo leverancier van de automatische logistieke systemen van Konecranes Agilon in de Benelux. 

Agilon is een automatisch opslag- en pickingsysteem dat speciaal is ontworpen voor onderhoud, productie- en distributieactiviteiten en magazijnbeheer. Zo is er meer opslagruimte met minder vierkante meters en wordt het beheer van een magazijn maximaal geoptimaliseerd.

Agilon by Vanas: een automatisch opslag en transportsysteem in één

Dit automatische opslagsysteem biedt enkele unieke voordelen:

  • De goederen hebben geen drager nodig voor stockage.  Hierdoor is er geen extra handeling bij de inbound en kunnen de artikelen met de geleverde verpakking meteen gestockeerd worden.
  • Één machine kan meerdere user points hebben aan beide zijden van het toestel. Dankzij de compacte robot kunnen kanalen worden voorzien tussen machines, waardoor items door verschillende zones heen verplaatst worden. Het opslagsysteem krijgt hierbij de functie van intern transport.
  • Elk user access point is voorzien van een weegschaal en camera. Een volledig betrouwbare voorraad is hiervan het gevolg. Zelfs wanneer items rechtstreeks door het logistiek personeel genomen worden.
  • De machine heeft een flexibele opbouw en kan zodoende aangepast worden aan de noden van de klant. Het is bijvoorbeeld mogelijk doorgangen te bouwen voor heftruckverkeer. Door deze innovatieve en schaalbare structuur is het mogelijk om mee te groeien met de klant.

Met Agilon wordt de picking binnen magazijnen meer dan 50% efficiënter. Daarnaast is er significante plaatsbesparing (40%) en wordt de logistieke structuur van een magazijn met 69% verbeterd. Magazijnen kunnen tot 270 pickings realiseren per uur per persoon realiseren.

Met deze unieke voordelen zien we verschillende toepassingen. Vooral technische onderhoudsmagazijnen zijn hiervoor een ideale toepassingen. De gereedschappen en wisselstukken worden door leveranciers aangeleverd en in de originele verpakking gestockeerd. Daarnaast worden ze – met behulp van het fifo-principe - gecontroleerd uitgegeven aan de technische dienst. Het systeem is dermate handig dat leveranciers zelf de machine kunnen vullen waarna de gebruikers de artikelen kunnen opvragen.

Andy Van Mieghem, Managing Director Vanas Engineering: “Het is geweldig om dit innovatieve systeem te kunnen integreren.  Deze unieke voordelen – zoals artikels in originele verpakking die gepresenteerd worden als één item en gewogen en gefotografeerd worden – zorgen voor een unieke combinatie waar vele magazijnen een voordeel kunnen uithalen. Vanas breidt met deze partnership zijn portfolio uit. Door nieuwe technologieën toe te voegen, stellen we ons meer dan ooit op als totaalintegrator binnen de logistieke sector. We kijken er enorm naar uit om Agilon te lanceren in de Benelux.”

Vesa Hämetvaara, Director Konecranes Agilon: “We zijn verheugd om Agilon te lanceren in de Benelux samen met een gekende totaalintegrator zoals Vanas. Agilon zal het ruime Vanas-portfolio aanvullen en bedrijven laten kennismaken met de meest innovatieve functies. Met deze partnership hebben we een stevige verankering binnen de Benelux. Magazijnoptimalisatie is meer dan ooit relevant binnen de logistieke sector. De expertise van Vanas zal ons helpen om onze technologie bij de juiste bedrijven te brengen.”

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Ik wil graag

Ik wil graag