Quick wins in de supply chain sector

In een recent rondetafelgesprek georganiseerd door Value Chain, heeft een diverse groep specialisten, waaronder Andy Van Mieghem, de managing director van Vanas Engineering, de aandacht gevestigd op "low-hanging fruit" in de supply chain sector. Het idee is om met minimale inspanningen en investeringen aanzienlijke resultaten te behalen, en dit heeft een speciale relevantie in het licht van de stijgende inflatie en energieprijzen.

rondetafel.jpg

Het gesprek bracht een scala aan mogelijke quick wins aan het licht, variërend van het verbeteren van de efficiëntie in magazijnen en het automatiseren van processen tot het verbeteren van voorraadbeheer. Andy benadrukte de waarde van een effectieve ABC-analyse die goederen categoriseert op basis van hun belang, waarde en omloopsnelheid. Dit kan helpen bij het verbeteren van de in- en outbound van goederen en het elimineren van overbodige voorraden.

Daarnaast zette Andy zich in voor het bewustzijn van de rol van supply chain optimalisatie bij kostenbesparing, met name voor KMO's die zich vooral richten op groei, productie en verkoopcijfers. Hij merkte op dat KMO's sneller schakelen en beslissingen nemen zodra ze zich bewust zijn van het potentieel voor optimalisatie.

Aan de andere kant, in de context van inflatie en stijgende energieprijzen, benadrukte Andy dat bedrijven steeds vaker op zoek gaan naar manieren om te besparen door middel van automatiseringsoplossingen. Kortom, het gesprek toonde aan dat, hoewel grote, ingrijpende projecten hun plaats hebben, er veel te zeggen valt voor het benutten van deze laaghangende vruchten in de supply chain optimalisatie.

Lees het volledige artikel op de website van Valuechain.

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Ik wil graag

Ik wil graag