Hyundai Heavy Industries Europe automatiseert zijn nieuwe distributiemagazijn met Vanas Engineering

Hyundai Heavy Industries Europe verdeelt machines en onderdelen voor grondverzet en heftrucks. Dit bedrijf had reeds sinds 2008 de eerste verticale liftsystemen geïntegreerd in samenwerking met Vanas Engineering en kiest nu weer voor de expertise van Vanas. 

Dit waren uiteindelijk vijf verticale liftmachines met een single-tray-principe (één interne aflegpositie) en nuttige ladebreedtes van 2.460 mm. Met de jaarlijkse groei van de activiteiten heeft Hyundai nu gekozen voor een totaalconcept om de doorloopsnelheden te verhogen. 

Fouten voorkomen

De totaaloplossing bestaat uit vier Modula Liften met een uniek extern dubbel tray principe (externe dubbele aflegpositie) en nuttige ladebreedtes van 4.100 mm. De centrale conveyors zorgen voor de aanvoer van lege bakken en afvoer van complete orders. Dankzij Drop-To-Light indicatie worden fouten voorkomen. 

WMS

Het geheel zal aangestuurd worden door de Warehouse Management Software Gigasoft.Extended van Vanasoft. Het WMS zal dankzij geautomatiseerde lancering van orders ervoor zorgen dat de activiteit van de magazijniers zoveel als mogelijk ingezet wordt voor de effectieve producthandeling. Administratie, bakkenhandeling en loopafstanden worden geminimaliseerd.

Nieuw distributiemagazijn

Deze implementatie zal gerealiseerd worden in het nieuwe Europese distributiemagazijn in Tessenderlo en is gepland eind februari 2017. Een vergelijk tussen de oorspronkelijke liften met single tray en de liften met dubbel extern tray vindt u hieronder.

Wilt u ook op de hoogte gebracht worden hoe we uw doorloopsnelheden kunnen inkorten en de rendabiliteit van uw magazijniers kunnen verhogen? Aarzel dan niet ons hier te contacteren. Wilt u vandaag al meer weten, bekijk dan onze oplossingen voor MAGAZIJNINRICHTING voor een algemeen overzicht.

 

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Ik wil graag

Ik wil graag