Wisselstukken magazijn voor garage in Wilrijk

GARAGE CITROEN/PEUGEOT ANTWERPEN

Citroën/Peugeot Antwerpen is de officiële dealer voor reserveonderdelen van Citroën en Peugeot voor de regio Antwerpen. Het beschikt over een nieuw centraal onderdelenmagazijn vlakbij de showroom van Citroën. Van hieruit worden onderdelen rechtstreeks geleverd bij kleine garages en carrosseriebouwers.

Totaalinrichting met verschillende opslagsystemen 

Voor de inrichting van het nieuwe onderdelenmagazijn kos het bedrijf voor een totaalinrichting. Gezien de grote hoeveelheid en verscheidenheid aan reserveonderdelen had Citroën/Peugeot Antwerpen behoefte aan verschillende soorten opslagsystemen. Daarnaast moest er ook een grote hoeveelheid banden opgeslagen worden. Vanas Engineering bleek de geschikte partner om al deze systemen te kunnen leveren binnen een totaalproject. Een combinatie van verschillende opslagsystemen zijn als één geheel geïintegreerd.

 

Kwaliteitsvolle inrichting met een overzichtelijk resultaat 

Geoffrey Mol, magazijnmedewerker bij Citroën/Peugeot Antwerpen: “Uniformiteit en kwaliteit stonden voorop bij de keuze van een geschikte leveranciervoor de inrichting van het nieuwe magazijn.Vanas Engineering kon een totaaloplossing aanbieden met verschillende opslagsystemen. Daarnaast waren we ook overtuigd van de kwaliteit van het materiaal. Vanaf het begin hebben de mensen van Vanas ook meegedacht over de meest optimale inrichting zodat onze mensen vlot kunnen werken.” In het magazijn werken in totaal twaalf magazijnmedewerkers die onder meer de pickings doen. “We werken met zogenaamde geordende pickings om de loopafstanden te beperken. De uitgenomen goederen worden daarna klaargelegd voor verzending in Mini Racks. Deze staan dicht bij de uitgang opgesteld. De chauffeurs die de bestellingen komen ophalen, hebben zo direct een overzicht van hun pakjes.”

Before & After

  Plaatsbesparing:

Dankzij de verdiepingen heeft men meer vloeroppervlakte gecreerd. Het resultaat: meer dan 35% plaatsbesparing t.o.v. de oude situatie. Kleine producten zijn opgelagen op 2.600 Lopende meters aan legbordrekken.

Het Bandenhotel kan 3.620 banden opslaan. 

 Snelheid:

Door de indeling op de meest efficiënte manier te gebruiken, heeft men de loopafstanden kunnen beperken. De meest roterende producten liggen vooraan, terwijl de traagst bewegende artikelen het verste weg liggen.

 

Klik op MAGAZIJNINRICHTING voor een algemeen overzicht.

 

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Ik wil graag

Ik wil graag