Industriële automaten voor de gecontroleerde opslag van MRO goederen

EEN OPSLAGSYSTEEM VOOR SNIJGEREEDSCHAPPEN BIJ TECHNIFUTUR      

Voor de afdeling verspanende technieken van het kenniscentrum TECHNIFUTUR in Luik hebben we een opslagsysteem voor snijgereedschappen ontwikkeld. Hierbij wordt gebruik gemaakt van DISPENSERS en E-LOCKKASTEN, om de uitgifte van deze materialen te controleren.

IDENTIFICATIE VIA VINGERAFDRUK EN GEBRUIK

  • Identificatie op basis van vingerafdruk.
  • Via de vingerafdruk weet het systeem tot welke producten deze persoon toegang heeft.
  • Met een touchscreen kan men in de software, via een grafische interface aangeven welke producten men wenst en wordt de bijhorende lade ontgrendeld.
  • Bij de DISPENSER dient men ook het gewenste aantal in te geven. De onderverdeling en de beschikbaarheid per lade wordt dan weergegeven. De lade gaat slechts zover open, tot slechts het gevraagde aantal kan genomen worden.
  • De software registreert de uitgifte en biedt ook de mogelijkheid deze te boeken onder een bepaalde kostenplaats, afhankelijk van de gebruiker.
  • Bij het bereiken van een minimale voorraad van een bepaald product, wordt een mail gestuurd naar de verantwoordelijke zodat er een nieuwe bestelling geplaatst kan worden.
  • Voor gereedschappen die na gebruik teruggelegd worden, wordt de juiste locatie bepaald door het scannen van een barcode op het product.

 

CONSIGNATIEVOORRAAD

Een voordeel van deze gecontroleerde uitgifte is dat men met een consignatievoorraad kan werken, waarbij de leverancier eigenaar blijft van de voorraad tot een product in gebruik genomen wordt. In dat geval is het ook de leverancier die automatisch verwittigd wordt zodra een minimale voorraad bereikt wordt. Dit bespaart het kenniscentrum niet alleen een hoop  werk, het drukt ook de kosten omdat men geen kapitaal meer hoeft vast te leggen in voorraden.

Het aanvullen van de voorraad en het eventueel bijvullen van de dispensers met materiaal uit andere kasten wordt eveneens door GIGASOFT© aangestuurd. Deze extra functies worden door de software alleen beschikbaar gesteld aan bepaalde gebruikers.

 

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Ik wil graag

Ik wil graag