• Modula liften van 6.000 mm hoog.
  • Van 60 sec. naar 7,5 sec. per picking met de Modula liften.
  • De grafische ledbar geeft het aantal artikelen aan.
  • De oude situatie.

S.G.R. - Automotive Distributor

Het bedrijf is opgericht in 1953 en heeft een hoofdkantoor in Milaan. S.G.R. (Società Generale Ricambi) is gespecialiseerd in de productie en verkoop van onderdelen en toebehoren voor bromfietsen, scooters, motorfietsen en landbouwmachines, zowel in Italië als in het buitenland. 

Het bedrijf heeft ook een afdeling in Bologna (Calderara Di Reno) met een magazijnoppervlakte van 5.000 m² en 1.200m² kantoorruimtes. S.G.R. verkoopt in Italië talrijke prestigieuze merken zoals Yuasa batterijen, DID kettingen, Ducati Energia, elektrische onderdelen van Mitsuba en BEL-Ray smeermiddelen.

Alle producten, van ketting tot smeermiddel, kleine en grote zware onderdelen, lagen sinds jaar en dag gestapeld in rekken en palletstellingen. Dit resulteerde in zeer lange loop- en zoektijden en een lage doorlooptijd voor het picken van orders. Modernisatie en optimalisatie van de logisitieke operatie was dringend nodig..

Een voorwaarde was ook dat het nieuwe opslagsysteem geïntegreerd zou worden in het eigen bestaande WMS-systeem. De oplossing heeft men gevonden bij Modula. SGR heeft gekozen voor een opstelling met acht Modula liften. Loopafstanden zijn tot een minimum beperkt geworden en de picksnelheid is tot acht maal verhoogd. Een geslaagde missie.

VOORDELEN:

    Plaatsbesparing

Voorheen lagen alle onderdelen in een magazijn van twee verdiepingen, opbouwd uit legborden en palletrekken. Nu zijn alle motoronderdelen en reserveonderdelen gezamelijk opgeslagen in acht Modula liften.

Elke opslaglift is 6.000 mm hoog en presenteert lades met een nuttige breedte van 4.100 mm.

 

Snelheid

Omdat al het materiaal nu compact en ordelijk opgeborgen ligt in de Modula opslagtorens, zijn er minder loop-en zoektijden. Hierdoor is de picksnelheid tot acht maal verhoogd. De doorlooptijd om een orderlijn te picken is van gemiddeld 60 seconden verbeterd naar 7.5 seconden.  

 

  0% Fouten

Dankzij de Drop-to-Light worden fouten voorkomen. De artikelen worden meteen in de juiste klantenbak geplaatst.      

 

     Voorraadjuistheid

De theoretische voorraad is nu betrouwbaar.

 

 Stofarm

 Waar vroeger alle materialen open en bloot in dozen, bakjes en rekken gestapeld lagen, zijn de onderdelen nu netjes en stofvrij opgeslagen. 

 

    Ergonomisch werken

  Ook zware onderdelen en stukken worden nu op handelbare hoogte aangevoerd door de Modula.

 

OPSTELLING

  • 8 Modula liften van 6.000 mm hoog
  • Nuttige breedte schuifladen: 4.100 mm
  • Pickstations voorzien van Drop-To-Light indicatoren

 

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Ik wil graag

Ik wil graag