Ruimte creëren door efficiency

Royal Delft Museum is hét thuis van Delfts Blauw en Delfts Blauw aardewerk. Sinds het verkrijgen van de officiële museumstatus in 2021, zijn de plannen doorgezet om nog meer nadruk te leggen op het ambacht, de productie en de geschiedenis van de bijna 400 jaar oude fabriek. Delfts Blauw wordt hier sinds 1653, en vandaag de dag nog steeds, met de hand gemaakt. Om de geschiedenis en ambacht nog beter te presenteren vernieuwt Royal Delft Museum de publiekszalen en tevens breiden ze uit met tentoonstellingszalen waar tijdelijke exposities tentoongesteld kunnen worden. Meer informatie over het Royal Delft Museum leest u op: www.royaldelft.com

Vanas Engineering kreeg de opdracht om de houten stellingen die gebruikt werden in het magazijn van Royal Delft te moderniseren. Wij hebben hier een mooi verdiepsmagazijn, inclusief trap mogen plaatsen voor de opslag van gereed producten en producten die nog bewerkt moeten worden. Tevens hebben wij ook enkele palletstellingen mogen plaatsen voor de opslag van bulk- en bewerkingsmateriaal. Voor de magazijnmedewerkers is er meer overzichtelijkheid en wordt het werk makkelijker gemaakt.

De belangrijkste reden voor het moderniseren van de opslag van de producten, was het creeren van meer ruimte in het museum. Voorheen werden er twee magazijnen gebruikt. Door dit naar één plek te brengen en het efficienter in te richten kon er bijna 50% minder opslagruimte gebruikt worden voor hetzelfde aantal producten. Dit resulteerde in meer overzicht in het magazijn en de producten worden ook duurzamer opgeslagen. 

Henk Schouten (CEO):  “Dankzij Vanas Engineering is onze opslag teruggebracht tot één magazijn. Dit zorgt voor een grote mate van overzichtelijkheid. De extra ruimte kunnen we direct gebruiken voor nieuwe museumzalen"


Plaatsbesparing:
Voorheen werden de producten opgeslagen in twee verschillende magazijnen. Door dit naar één locatie te brengen, is er bijna 50% minder opslagruimte nodig. De oppervlakte die nu vrij gekomen is, kunnen wij bij het museum betrekken.


Ergonomie:
Magazijnmedewerkers moesten veel bukken en strekken om bepaalde producten te komen. Nu zijn de producten op een ergonomische hoogte ingedeeld en zorgt dit voor een fijnere handling.


Snelheid:
Door de vernieuwde en compactere opslag wordt de afstand tussen producten verkleind. Doordat de producten nu overzichtelijker opgeslagen zijn, worden ze ook sneller gevonden.

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Ik wil graag

Ik wil graag