• De mobiele sturing en scanner zijn steeds dicht bij de gewenste locatie.
 • De Modula Lift staat in de werkplaats: looptijden worden vermeden.
 • Laden met uitleengereedschappen worden in de software beheerd.
 • De laden zijn ideaal ingedeeld met flexibel indelingsmateriaal.
 • Module PICTURE wordt gebruikt voor opzoeking van lege plaatsen en specifieke producten.
 • OUDE SITUATIE: gelaste rekken zonder beheersysteem.
 • OUDE SITUATIE: verschillende rekken zonder beheersysteem.

De traceerbaarheid dankzij de software “Picture” brengt ons de gewenste voordelen.

 

                                                                                    

Gery Becue:

“Eindelijk weten we wat we liggen hebben, en wat we nodig hebben."

 • Alles is traceerbaar: wie – wat – waar – hoe – waarom – wanneer.

Pinguin behoort tot de groep Greenyard Foods, een wereldwijde marktleider in verse en bereide groenten en fruit. Greenyard Foods heeft vestigingen wereldwijd en bedient een globaal klantenbestand, waaronder het merendeel van de toonaangevende retailers in Europa. Eind 2013 werd de voorraad voor de technici aangepakt, want alles lag overal onbeheerd. Medewerkers was afhankelijk van het verstand en de kennis van enkele personen. Vanwege het meerploegenstel was er behoefte aan overzicht en controle.

Het softwarepakket Gigasoft.Maintenance.Picture was de ideale oplossing om de technici zonder tussenkomst van een magazijnmedewerker op een gebruiksvriendelijke manier hun onderdelen zelf op te laten zoeken. De MODULA Lift, aangestuurd door deze software, zorgt voor een compacte en overzichtelijke opslag. Vanas Engineering was trouwens niet alleen de leverancier van de 'kast', ook het indelingsmateriaal, het advies, specifieke wensen voor het maatwerk op de software, tot het daadwerkelijk vullen van de Modula door ervaren mensen namen wij het bedrijf uit handen. Het was dus een totaalproject!

 

  Plaatsbesparing:

Er is een besparing van 90% gerealiseerd: van een magazijn van drie verdiepingen van 150m² naar één Modula Lift van 15m² footprint !

De Modula past trouwens netjes tussen de spanten. Met het indelingsmateriaal van Modula wordt de beschikbare legbordoppervlakte bovendien optimaal ingevuld! De module Picture is nuttig voor de visuele controle, maar meer nog ideaal voor het zoeken van een lege locatie om de oppervlakte nuttig in te vullen.

  Sneller werken:

De belangrijkste verbetering is dat de 27 technici niet meer zonder materiaal komen te zitten.

Er wordt gewerkt in een vijfploegenstelsel, waarbij geen vijf magazijnmedewerkers meer nodig zijn om de voorraad juist te houden. Omdat alles in één Modula zit, worden wandelafstanden sterk beperkt. Medewerkers hoeven geen drie verdiepingen meer af te lopen op zoek naar het juiste onderdeel.

  0% fouten:

Alles is perfect traceerbaar: wie heeft wat verbruikt/geleend?

   Vereenvoudigde administratie:

Er wordt voornamelijk gepickt via Free Shopping. Het systeem van het niet ideale 'invullen van een papiertje achteraf' is vervangen door het feilloze softwarepakket Gigasoft.Maintenance.Picture. Het enige wat de gebruiker hoeft te doen, is bij het presenteren van de lade te scannen wat wordt uitgehaald.

   Daling verbruik:

Enerzijds is er voorraadreductie vanwege van correct en goed gebruik. Anderzijds biedt het overzicht op de voorraad de mogelijkheid producten te analyseren en standaardiseren, zodat niet onnodig wordt ingekocht. Ook het feit dat er bevoegdheden per gebruiker kunnen worden ingesteld, zorgt voor minder verbruik.

   Inventarisjuistheid:

Van geen inventaris naar 100% traceerbaarheid.

   Ergonomisch werken:

Er hoeven geen trappen meer te hoeven gelopen. Tillen op het bovenste legbord, of bukken voor het onderste werd vervangen door een “Goederen-naar-de-man-principe”.

 

OPSTELLING

 • 1 Modula Lift ML75D van 8.000 mm hoogte.
 • Lades van 4.100 x 857 mm nuttige oppervlakte en 750 kg draagvermogen.
 • Grafische ledbar.
 • Verplaatsbaar toetsenbord en sturing.

 

Software

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Ik wil graag

Ik wil graag