• In het magazijn van Omoda worden duizenden schoenen opgeslagen
  • Zowel leveringen als retours moeten verwerkt worden in het magazijn van Omoda
  • De rollenbanen zijn voorzien van lineshaft aandrijving, hierdoor hebben ze een lange levensduur
  • Pakketjes worden automatisch gesorteerd zodat ze op de juiste locatie in het magazijn terecht komen
  • Order picking kan meteen boven de rollenbaan gebeuren
  • Online bestellingen worden verzonden in de gekende zwarte dozen van Omoda
  • Dozen worden op maat gesneden door de verpakkingsmachine zodat er minder verpakkingsmateriaal nodig is
  • Vervolgens sluit de verpakkingsmachine de dozen
  • De pakjes worden uiteindelijk naar de juiste baan begeleid om te verzonden te worden

Automatisch sorteren en logistieke flows beheren

Al sinds 1875 is de familie Verton actief in de schoenenbranche. Zelfs toen werden schoenen al gratis aan huis geleverd (destijds nog met paard en wagen). Wat ooit begon met een kleine schoenmakerij groeide generaties later uit tot een grote online shop met meerdere vestigingen in Nederland en België. Omoda blijft jaarlijks enorm groeien en om deze blijvende groei te volgen, ging men op zoek naar een logistieke oplossing die de efficiëntie in hun magazijn kon verhogen en de capaciteit kon vergroten.

In het magazijn van Omoda worden duizenden schoenen opgeslagen. Schoenen en accessoires worden van uit het magazijn verstuurd naar de verschillende vestigingen of worden rechtstreeks naar klanten gestuurd die online bestellen. Maar daar eindigt het niet bij. Ook leveringen en retouren moeten verwerkt worden. Retour zendingen uit winkels en van online bestellingen moeten nagekeken worden en verwerkt worden. Ze gaan opnieuw in voorraad, worden naar een andere winkel gestuurd of worden meteen weer verkocht.

Er lopen dus heel wat stromen door elkaar. Om er voor te zorgen dat dit zo efficiënt mogelijk loopt koos Omoda voor een intern transportsysteem van Vanas in combinatie met een dozenopzetter en dozensluiter van E3NEO, barcode printers en een print & apply unit.

Vanas plaatste een nieuw transportsysteem dat rollenbanen combineert met bandtransporteurs, pushers, sorters en kettingoverzetters. Het bestaande systeem werd uitgebreid en verder geoptimaliseerd waardoor Omoda aan de vragende groei in de markt kan voldoen.

 Om de verschillende stromen goed uit elkaar te houden, werden sorters ingezet. Na het scannen van het verzend etiket zorgen de sorters er voor dat de juiste uitsorteerbaan gekozen wordt zodat ze uiteindelijk in de juiste zone terecht komen. Schoenen voor de winkels worden in de schoendoos zelf vervoerd en worden naar de juiste trolley gebracht. Schoenen voor online bestellingen worden in de gekende zwarte dozen van Omoda verzonden. De dozensluiter van E3NEO snijdt de dozen op maat en sluit ze af zodat er geen opvulmateriaal nodig is. Nadat de dozen door de verpakkingsmachine passeren, worden ze voorzien van een verzend etiket.

Recent werd nog een fase toegevoegd aan deze totaaloplossing. Hierbij werd de werkwijze van het inbound proces geoptimaliseerd door middel het geautomatiseerd aanbrengen van barcode labels op de nieuwe voorraad schoendozen. Zo zijn de dozen voorzien van de gewenste informatie die de proces optimalisatie verder verbetert.

Snelheid 
Dankzij het nieuwe intern transportsysteem en verpakkingssysteem kan er sneller en efficiënter gewerkt worden. Dagelijks kunnen er duizenden orderlijnen verwerkt worden.

Omdat de logistieke flows nu geautomatiseerd zijn, is de werkwijze eenduidiger en makkelijker. Hierdoor verliezen werknemers geen tijd en kan er sneller gewerkt worden.


Foutloos werken 

De verschillende stromen worden nu automatisch vervoerd en gesorteerd. Schoendozen en verzenddozen worden gescand en correct gesorteerd zodat ze in de juiste zone belanden. Hierdoor kunnen fouten vermeden worden.
 


Ergonomie
 
De dozen worden op ergonomische hoogte aangeboden door de rollenbanen. Bovendien moeten medewerkers geen extra wandelafstanden afleggen omdat de verplaatsingen geautomatiseerd zijn.
 


Economisch

Dankzij de optimalisatie van het proces door Vanas en E3NEO konden de kosten voor het verpakken en verzenden met ca. 25% gereduceerd worden.

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Ik wil graag

Ik wil graag