Minder looptijd en dalend verbruik van PBM’s

       

Vending machine bespaart looptijd het verbruik van PBM’s daalt.

Bij Lawter in Antwerpen staat sinds 2013 een Rotopoint voor de uitgifte van persoonlijke beschermingsmiddelen. Voorheen gaf de leidinggevende van dienst deze uit, maar het tijdverlies bij de leidinggevende en de loopafstanden voor de gebruikers (meer dan 100 meter) zorgden ervoor dat Ludo Van Eynde (Maintenance & Engineering Manager) op zoek ging naar een gecontroleerde en decentrale oplossing. Zeker ook omdat het verbruik steeg: om de tijdverliezen te compenseren werden bepaalde handschoenen in grotere hoeveelheden uitgegeven. Hierdoor steeg het verbruik aanzienlijk. 

Ludo Van Eynde: “Efficiëntie in tijd en de daling van het verbruik heeft me overtuigd van de oplossing. We hebben gekozen voor aanmelding met behulp van fingerprint. Dit is praktisch voor de gebruikers. Dankzij de Rotopoint zijn de veiligheidsmaterialen ook 24/7 beschikbaar. Dit heeft eveneens de veiligheid in onze plant bevorderd."

 

VOORDELEN

 

Snelheid:

De loopafstanden zijn gereduceerd, zodat operators geen tijd meer verliezen. De leidinggevenden hoeven zich niet meer bezig te houden met de uitgifte van de PBM’s en kunnen zich concentreren op hun eigen taken.

 

Daling verbruik:

De eerste maanden was de daling van de verbruiken opmerkelijk. Dankzij de historie in de software kunnen alle verbruiken geanalyseerd worden, zodat er waar nodig bijgestuurd kan worden. 

 

0% fouten:

Omdat er telkens maar één vak wordt vrijgegeven en elk vak maar één artikel bevat, kunnen er geen foute aantallen gepakt worden en blijft de voorraad correct.

 

Voorraadjuistheid:

De aanvulling gebeurt op een zeer praktische manier door de eigen magazijnmedewerkers. Met behulp van een kar – waarin de reservevoorraad ligt – wordt de Rotopoint wekelijks aangevuld.

 

Veiligheid:

De vending machine draagt ook bij tot een verhoogde veiligheid. De operators gebruiken nu de passende PBM's voor de uit te voeren taak. Bovendien zijn deze 24/7 beschikbaar.

 

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Ik wil graag

Ik wil graag