Opslagcapaciteit verdrievoudigd met Storeganizer

Logistieke dienstverlener ID Logistics biedt opslag, verpakking, supply chain management en transport diensten aan. Eind 2015 had ID Logistics 199 sites met maar liefst 3.700.000 m² aan magazijnruimte wereldwijd. In hun magazijn in Parijs moest een nieuwe productlijn opgeslagen worden. Deze bestaat voornamelijk uit kleine onderdelen en dat zorgde voor heel wat uitdagingen voor de site manager Jérôme Mellerin.

De site van ID Logistics in Parijs voorziet voor een van hun klanten de opslag en levering van reserve onderdelen. De klant wilde nu ook montage onderdelen laten opslagen. “We werkten met traditionele stellingen waar we kartonnen dozen op plaatsten”, zegt Jérôme Mellerin. “We hadden echter maar een formaat van doos. Hierdoor konden we deze vaak niet optimaal vullen en werden de stellingen niet goed benut. Bovendien waren onze rekken al voor 99% gevuld. Dus zonder een goede oplossingen konden we het extra volume niet in ons magazijn opbergen.”

Uiteindelijk vonden ze inspiratie bij een van hun sites in Nederland waar Storeganizers hingen. “We overwogen nog een andere optie waarbij we een extra platform zouden bouwen in ons magazijn. We twijfelden echter niet lang want met de Storeganizers moesten we geen zware infrastructurele veranderingen toepassen.”

Plaatsbesparing
Er werden in totaal 81 Storeganizers opgehangen in de bestaande stellingen. In totaal waren er hierdoor 8000 vakken in 4 verschillende formaten. Hierin konden de nieuwe producten opgeborgen worden. De helft van de Storeganizers werden ook opgevuld met kleine onderdelen die al in het magazijn lagen. Uiteindelijk werd de opslagcapaciteit verdrievoudigd door de Storeganizers.

Snelheid
Omdat de Storeganizers zorgen voor een compactere opslag wordt de afstand tussen producten verkleind. Daardoor wordt de looptijd in het picking proces gereduceerd.

Door de extra opslagruimte kunnen de slow movers ook beter opgeslagen worden. Vroeger stonden ze hoog op een pallet in de stelling en stonden ze niet ordelijk gerangschikt. Hierdoor verloren ze veel tijd om de juiste producten te vinden. Nu zijn ze meteen binnen handbereik en worden ze snel gevonden.

Ergonomie
De Storeganizers zijn hoger van de grond gehangen. Dit werd zo voorzien opdat werknemers zich niet meer dan 40cm moeten bukken om een order te verzamelen. Zo kunnen ze ergonomisch werk garanderen.

 

Opstelling:

  • 81 Storeganizer units op een oppervlakte van 1300 m²
Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Ik wil graag

Ik wil graag