• Dankzij Storeganizers konden er 2.000 extra pallet-locaties gecreëerd worden in dezelfde ruimte
  • Dankzij de plastic flappen kunnen producten stofvrij opgeslagen worden

Efficiëntere opslag in bestaande stellingen

Logistieke dienstverlener H.Essers is een van de meest toonaangevende bedrijven in Europa op vlak van transport en logistiek. De afgelopen jaren kende het bedrijf een sterke groei. H.Essers heeft momenteel 950.000 m² magazijnruimte en meer dan 5.400 werknemers verdeeld over 67 vestigingen in 15 landen. Efficiëntie binnen deze magazijnen is dan ook uiterst belangrijk.

H.Essers zorgt onder meer voor opslag van een breed gamma aan medische en niet-medische handschoenen. In de traditionele palletstellingen ging er te veel ruimte verloren. Vaak stonden verschillende soorten handschoenen in verschillende maten bij elkaar. Het werk van order pickers werd ook nog bemoeilijkt doordat ze steeds gestapelde dozen moesten openen en sluiten.

Daarom zocht H.Essers een opslagoplossing dat niet alleen plaats zou besparen, maar ook nettere opslag zou voorzien en hun order picking proces zou verbeteren. Uiteindelijk bleken Storeganizers de ideale oplossing te zijn. De compactere opslag zorgde voor een sneller, eenvoudiger en meer ergonomisch picking proces. Bovendien vroeg de implementatie van het nieuwe systeem geen grote aanpassingen in hun magazijnindeling of in hun werkritme.

Plaatsbesparing
De Storeganizers zorgen voor een efficiëntere opslag in de bestaande stellingen. Omdat er meer materiaal kan opgeslagen worden per palletlocatie, kwamen er pallet-ruimtes vrij die beter benut kunnen worden.

Door de verhoogde stockdensiteit, het beter gebruik van resources en de 2.000 extra gecreëerde pallet-locaties in dezelfde ruimte, is deze site van H.Essers nu een efficiëntere werkplek.

Snelheid
Omdat de Storeganizers zorgen voor een compactere opslag wordt de afstand tussen producten verkleind. Daardoor wordt de looptijd in het picking proces gereduceerd.

De producten die toekomen, worden nu eerst uit de dozen gehaald en in de Storeganizer gesorteerd. De order pickers moeten dus niet langer dozen open tijdens de picking en verliezen zo geen tijd.

Doordat de producten nu overzichtelijker opgeslagen zijn, worden ze ook sneller gevonden.

Ergonomie
Doordat de Storeganizers zorgen voor een compactere opslag wordt de afstand tussen producten verkleind. Er moet dus minder gewandeld worden tussen verschillende producten.

Bovendien kunnen producten makkelijk uit de Storeganizer gehaald worden. Dit verhoogt niet allen de snelheid van het picking proces, maar is ook beter op vlak van ergonomie.  


Stofarm
De Storeganizers hebben plastiek flapjes om de producten te beschermen van stof. De producten blijven niet alleen netjes, maar de opslag oogt ook veel ordelijker dan voordien.

 

Opstelling:

  • Storeganizers hangen aan de liggers van de stapelstellingen
  • Bij H.Essers staan al meer dan 150 Storeganizers (verspreid over verschillende sites)
Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Ik wil graag

Ik wil graag