Groep Blondel

Als de logistieke partner van een toonaangevende Europese vliegtuigbouwer, bereidde de BLONDEL Groep zich voor op een aanzienlijke productieversnelling. Dankzij Scallog is hun locatie in Rochefort volledig uitgerust om de toenemende werkbelasting aan te kunnen. Door de 'Goods to Person' robotica-oplossing van Scallog te implementeren, streeft BLONDEL naar een vijfvoudige toename van de productiviteit van haar magazijnpersoneel, terwijl ook de werkomstandigheden verbeteren.

Procesherziening en Implementatie van Scallog in Rochefort

Met 20.000 vierkante meter en 140 medewerkers verwerkt de Rochefort-site jaarlijks gemiddeld meer dan 400.000 items. Geconfronteerd met de toenemende productie van de Europese vliegtuigbouwer en de bijbehorende groeiende volumes en werklasten, besloot Rochefort in 2022 zijn processen te heroverwegen. Dit resulteerde in de implementatie van Scallog's Goods to Man-oplossing.

Versnelde Pickoperaties en Verbeterde Ergonomie

Deze oplossing, bestaande uit 2 pickstations, 6 Boby-robots en 176 mobiele stellingunits, versnelt de pickoperaties voor onderdelen bestemd voor de productielijn, terwijl taken voor operators minder inspannend worden gemaakt, picktijden worden verminderd en fouten worden geëlimineerd. Met de Scallog Goods to Man-oplossing kunnen operators 90 tot 100 pickoperaties per uur uitvoeren, zonder stress en zonder hun stations te verlaten, vergeleken met slechts 30 operaties per uur voorheen.

BLONDEL Groep, een expert in toeleveringsketens gespecialiseerd in industriële logistiek, plaatst zijn menselijk kapitaal centraal in zijn MVO-beleid en streeft naar een bedrijfsvolume van 300 miljoen euro in 2023. BLONDEL is een familiebedrijf met 3000 werknemers en meer dan 400.000 m2 magazijnoppervlak verdeeld over 40 sites. De site in Rochefort is de parel van de aerologische divisie van BLONDEL.

De Invloed van Operatoren op Procesverbeteringen

Om werknemers vanaf het begin bij het project te betrekken, werd de Kaizen-methode van continue verbetering toegepast. Operatoren werden geconsulteerd over de verbeterde ergonomie van hun pickstations, de oriëntatie van stellingunits, de indeling van de informatie op hun schermen, verlichting en anti-vermoeidheidsmatten.

Verhoogde Opslagefficiëntie en Productiviteitsdoelstellingen voor 2024

Ten slotte heeft de BLONDEL Groep dankzij de implementatie van de Scallog-oplossing zijn opslagefficiëntie met meer dan 30% verbeterd en een verdubbeling van de productiviteit op de Rochefort-site bereikt. De uiteindelijke doelstelling - een vijfvoudige toename van de productiviteit - moet in 2024 worden bereikt na de volledige implementatie van de Scallog-oplossing.

 

PLAATSBESPARING

Door de implementatie van de Scallog-oplossing heeft de BLONDEL Groep zijn opslagefficiëntie met meer dan 30% verbeterd.

 

sneller.pngSNELHEID

De operatoren kunnen nu 90 tot 100 pickoperaties per uur uit te voeren, een aanzienlijke snelheidsverbetering in vergelijking met de eerdere snelheid van slechts 30 operaties per uur.

 

ERGONOMIE

De pickstations zijn nu beter ontworpen, rekening houdend met de oriëntatie van stellingunits, de indeling van informatie op schermen, verlichting en de toevoeging van anti-vermoeidheidsmatten. Dit alles draagt bij aan een efficiëntere en comfortabelere werkomgeving.

 

Uitgebreide versie van de case

 

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Ik wil graag

Ik wil graag