H.ESSERS, IT'S TRANSPOSSIBLE

H.Essers investeert in magazijnautomatisering van Vanas Engineering

H.Essers is bekend als wereldwijde transport- en logistieke dienstverlener, waarbij service, kwaliteit en snelle doorlooptijden voorop staan. Dit betekent onder meer dat H.Essers allerhande producten uit de toeleveringsketen van een bepaald bedrijf opslaat en vervolgens op maat verzendt. Om de groei van het klantenbestand te kunnen volgen, is H.Essers regelmatig aan uitbreiding toe.

 

In deze case gaat het om onderdelen (spare parts) die voor de klant Agfa Gevaert in lead time moeten worden geleverd. Die snelle doorlooptijd is essentieel. Om deze service te verhogen, heeft het bedrijf een magazijn in Genk geautomatiseerdin samenwerking van Vanas Engineering. Om de volledige hoogte van het magazijn te benutten, zijn er drie verticale opslagtorens van Modula geïntegreerd. Daarin worden de specifieke reserveonderdelen van Agfa opgeslagen, zowel kleine als grote artikelen. Het WMS systeem van H. Essers is gekoppeld met de software Gigasoft van Vanas Engineering, om zo tot het meest gunstige rendement te komen.

Alexander Stas (Operations Manager): "De meerprijs voor de investering, in vergelijking met andere systemen konden wij terugverdienen na 6 maanden. Hierdoor was de keuze snel gemaakt. Het liet bovendien een snelle integratie toe aangezien we op 14/5/2018 de bestelling hadden geplaatst, en de installatie al na 3 maanden (15/8/2018) gebruiksklaar was."

 

VOORDELEN:

Plaatsbesparing

500 m² vloeroppervlakte, voorzien van een legbordmagazijn met drie verdiepingen  is nu gereduceerd is naar 50 m² vloeroppervlakte dankzij drie Modula liften van 9.700 mm hoogte.

 

Foutloos

Pickings gebeuren foutloos en gebruiksvriendelijk dankzij de laserpointer. Het verzamelen van producten gebeurt even gemakkelijk via Drop To Light, dat gelijktijdige, foutloze picking van vijf orders mogelijk maakt.

 

Sneller werken

Geen verschillende verdiepingen meer, want alles komt uit één zone opslagliften. De drie machines zijn uitgevoerd met de externe dubbele afleg waardoor wachttijden aan de machines geminimaliseerd worden. De combinatie zorgt voor snelle doorlooptijden: na ontvangst is een order 1 uur later al buiten.

De verwerking wordt minder kritisch en arbeidsintensief, dankzij de ABC-analyse (verkorte toegangstijden) en  het goods-to-man-principe (geen looptijden meer).

 

Stofarm

In de liften ligt het materiaal veilig en stofvrij afgeschermd.

 

OPSTELLING:

  • 3 Modula Liften type ML50D, hoogte = 9.700 mm (gemeten vrije hoogte magazijn: 10.000 mm)
  • externe werkopening met 2 aflegposities
  • verplaatsbaar bedieningspaneel
  • vergrote stelvoeten
  • grafische ledbar
  • WMS - Driver.

 

Klik op MAGAZIJNINRICHTING voor een algemeen overzicht 

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Ik wil graag

Ik wil graag