Van 3 Modula Liften in 1998 naar 46 Modula Liften in 2016

AP-LOGISTICS

AP Logistics heeft zijn distributiemagazijnen in Schiedam en Vilvoorde. Om levering binnen 90 minuten na bestelling te kunnen realiseren werken ze met Modula Liften. Ze zijn gestart met de eerste drie Modula Liften in 1998 en hebben zij ondertussen 46 Modula Liften in gebruik: het bewijs van jarenlange tevredenheid.

AP Logistics is een onderdeel van Fource, dat zich richt op levering van automotive onderdelen en diensten. In 1998 werd het distributiecentrum in Schiedam opgestart, dat snel groeide dankzij een hoge servicegraad. Al meer dan 1.110 verschillende merken en meer dan 165.000 Stock Keeping Units worden in hun magazijnen beheerd. Nachtleveringen en leveringen binnen 90 minuten na bestelling zijn mogelijkheden die AP zijn klanten biedt. Om dergelijke diensten te kunnen bieden, werken ze met Modula Liften.

Vanaf het begin in 1998 is deze klant gestart met de eerste 3 Modula Liften. Dankzij de bewezen voordelen en kwaliteit van de machines is dit uitgegroeid tot 46 Modula Liften in Vilvoorde en Schiedam. Ook de eerste machines zijn nog steeds in gebruik en blijven bedrijfszeker.

Before & After:

  Plaatsbesparing:

Dankzij het gebruik van de beschikbare gebouwhoogte en het modulaire hoogtemetingsysteem in de Modula’s wordt plaats gewonnen. 

De eerste machines zorgden voor een plaatsbesparing van 90%. De latere machines werden gebruikt voor de iets grotere producten en brachten een oppervlaktewinst van 70%. In de machines worden in totaal 89.000 Stock Keeping Units opgeslagen.

  Snelheid: 

Dankzij het 'goods to man'-principe worden grote loopafstanden vermeden en stijgt de performance aanzienlijk. Gemiddeld worden snelheden van 175 orderlijnen per uur per magazijnmedewerker gehaald. Op piekmomenten en met gebruikmaking van batchpicking kunnen zelfs tot 600 orderlijnen per uur per orderpicker verwerkt worden. Elke dag worden minstens 7.500 orderlijnen verwerkt via de Modula Liften.

  Voorraadjuistheid:

Stock in de Modula Liften is correct. De toegang is beveiligd en de voorraad wordt in realtime afgeboekt.

  0% fouten:

Dankzij visuele aanduiding van de locaties worden geen fouten gemaakt!

   Administratie:

De WMS software is gekoppeld aan het eigen ERP-systeem en de online bestelsystemen. Alle wijzigingen worden in realtime afgeboekt in het ERP systeem.

   Ergonomie:

Alle producten worden op een ergonomische hoogte aangeboden aan de medewerkers. Zelfs de zwaardere producten kunnen opgeslagen worden in de lades met een capaciteit van 750 kg.

  Stofarm:

De producten worden stofarm opgeslagen in de afgesloten Modula Liften. 

OPSTELLING:

Totaal van 46 MODULA LIFTEN bestaande uit verschillende generaties, types en afmetingen:

  • 6   x D250
  • 1   x F250
  • 3   x ML50
  • 23 x ML50D
  • 2   x MX25
  • 9   x MX25D
  • 1   x P750
  • 1   x R250

 

Klik op WERKPLAATSINRICHTING voor een algemeen overzicht.

 

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Ik wil graag

Ik wil graag