Ons Lista-magazijn wordt al meer dan vijftien jaar gebruikt zonder enige vorm van slijtage

 

Aperam is een wereldspeler in roestvaststaal en is actief in Europa en Brazilië. Bij Aperam Genk wordt RVS geproduceerd en bewerkt. Het is één van de grootste bedrijven in Limburg en is daarmee een belangrijke economische speler in de regio. Bij Aperam Genk werken zo’n 1.000 mensen.

  • Plaatsbesparing: oppervlakte is meer dan gehalveerd dankzij opslag van klein materiaal in schuifladenstellingen in plaats van palletrekken.
  • Flexibele inrichting dankzij modulaire opbouw van velden met combinatie van legborden en schuifladen.
  • LISTA kwaliteitslabel staat garant voor een duurzame magazijninrichting. 
  • Tijdswinst: de wandelafstanden zijn beperkt dankzij kleinere werkruimte.
  • Opslag in schuifladen levert extra plaatsbesparing op.

Aperam Genk beschikt over één van de grootste LISTA verdiepingsmagazijnen in België. Het technisch magazijn omvat een schuifladestelling met twee verdiepingen en beslaat een oppervlakte van 420 m². De verdiepingen zijn toegankelijk via een trap vooraan en een tweede centrale trap. Verder is er ook een klapdeur voor het laden en lossen van pallets met een heftruck. Ook de afhaalbalie bestaat uit LISTA kasten, waaronder een computerkast. De volledige installatie is al meer dan 15 jaar in gebruik.

Oppervlakte meer dan gehalveerd,  overzichtelijke stockage en ergonomisch verantwoord 

Het technisch magazijn bestond vroeger grotendeels uit palletrekken. Om plaats te besparen en klein materiaal efficiënter op te slaan, koos Aperam voor schuifladestellingen van Lista. Dankzij de implementatie is de magazijnoppervlakte meer dan gehalveerd en zijn de wandelafstanden kleiner geworden. Vlak naast het schuiflademagazijn zijn een LISTA balie en een computerkast geplaatst. Op de computer worden de pickbonnen - aangevraagd door de productie - uitgeprint voor de pickings.

Guido Steegmans, Hoofd Magazijn bij Aperam: “Opslag in schuifladen levert een extra plaatsbesparing op. Vroeger werd het meeste materiaal in pallets opgeslagen, ook klein materiaal, waardoor veel ruimte en tijd verloren ging. Nu kunnen de magazijnmedewerkers gemakkelijk en vlot kleine onderdelen uit de schuifladen of legbordrekken halen. ”De laden zijn meestal ook uitgerust met indelingsmateriaal voor een overzichtelijke opslag."
 

Beperkte wandelafstanden leveren tijdswinst op

Gepickte goederen worden op de balie gelegd of in rekken vlakbij de desk. Deze bevinden zich vlak naast de schuifladestellingen. “De wandelafstanden zijn veel kleiner geworden in vergelijking met vroeger en dus kan het materiaal sneller klaargelegd worden. De mensen van de productie weten zo zeker dat het gevraagde materiaal op tijd klaar ligt. Elke dag worden ongeveer vijftig pickings uitgevoerd.”

Bijkomend voordeel is dat de schuifladestellingen modulair zijn opgebouwd. Elk veld kan worden uitgebreid of omgebouwd met schuiflades of legborden. “In de loop der jaren hebben we al dikwijls lades bijbesteld of verplaatst, vanwege voorraadveranderingen. Het maakt het ook mogelijk om locaties flexibel in te richten en de inrichting voortdurend aan te passen.” Ondertussen beschikt Aperam al meer dan vijftien jaar over de schuifladestellingen. “Het materiaal is bijzonder stevig en robuust en vertoont na vele jaren nog geen tekenen van slijtage.”

Voordelen

  • Opslag in schuifladen levert extra plaatsbesparing op.
  • LISTA kwaliteitslabel staat garant voor een duurzame magazijninrichting.
  • Tijdswinst: de wandelafstanden zijn beperkt dankzij kleinere werkruimte.
  • Flexibele inrichting dankzij modulaire opbouw van velden met een combinatie van legborden en schuifladen.
  • Plaatsbesparing: oppervlakte is meer dan gehalveerd dankzij opslag van klein materiaal in schuifladestellingen in plaats van palletrekken.
Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Ik wil graag

Ik wil graag