“We kunnen dubbel zoveel werk aan met één persoon minder, bovendien foutloos.”

ORFIT

 

Orfit is een producent van medische applicaties en is een marktleider in zijn vakgebied.

Voor opslag en distributie van hun eindproducten gebruikte Orfit voorheen palletrekken. De verplaatsingen met een vorkheftruck namen veel tijd in beslag, de FIFO werkwijze was niet gegarandeerd en het magazijn werd eigenlijk te klein. De Modula Liften konden deze drie pijnpunten oplossen.

Dirk Pattyn, Director Orfit: "In eerste instantie werd eraan gedacht om mobiele palletstellingen te plaatsen. Dit zou 50% aan grondoppervlakte besparen. Na een grondige analyse van Vanas, werd duidelijk dat ik voor hetzelfde budget meer voordelen kon realiseren. Mijn keuze voor de eerste drie Modula Liften en de bijhorende software was snel gemaakt. Dankzij de professionele begeleiding van Vanas hebben we ons goed kunnen voorbereiden voor de integratie van de liften. De opstart is daardoor vlekkeloos verlopen en de positieve ervaring met de eerste machines maakte de beslissing om uit te breiden heel logisch. Het was voor ons werkelijk een revolutionaire verbetering!"

BEFORE & AFTER:

 Plaatsbesparing:

 200m² grondoppervlakte voor palletrekken worden nu opgeslagen in 80m² met 3 Modula Liften.

Snelheid:

3 Modula Liften voorzien van een dubbele externe aflegpositie zorgen ervoor dat wachttijden vermeden worden. Momenteel worden 180 orderlijnen per uur per medewerker verwerkt. Vroeger was dit slechts 40 orderlijnen per uur.

Voorraadjuistheid:

omdat er nu geen fouten meer gemaakt worden, kunnen we vaststellen dat de voorraad correct is. Bovendien zitten in de software bepaalde controlepunten ingebouwd, waardoor de telling gedurende het jaar gebeurt. Op het einde van het jaar hoeven we slechts enkele steekproeven uit te voeren.  

0% Fouten:

er worden geen fouten meer gemaakt.

Stofarm: 

fijn stof uit de productie en het magazijn zorgde ervoor dat de eindproducten vaak gereinigd moesten worden. Dit is nu niet meer nodig omdat de Modula Liften stofarm opslaan.

 Administratie:

de pickbonnen hoeven niet meer handmatig verwerkt te worden in Navision Dynamics maar worden, dankzij de koppeling tussen Gigasoft.Extended en Navision Dynamics, nu realtime verwerkt.

Ergonomie:

dit was soms een gevaarlijke situatie. Soms klommen de magazijnmedewerkers in de rekken, dan weer was er veel vorkheftruckverkeer in de gangen. Nu is er een veilige werkzone waarbij de mensen de artikelen kunnen pakken op een ergonomische hoogte.

 

OPSTELLING

          een dubbele externe werkpost,

          een unieke laserpointer en verplaatsbaar bedieningspaneel

  • 1 Modula Lift ML50D, 7 m hoog voorzien van:

           een interne werkpost,

           grafische ledbar en verplaatsbaar bedieningspaneel.

 

SOFTWARE:

  • Gigasoft.Extended
  • Module Picture
  • Bidirectionele koppeling met Microsoft Dynamics
  • Automatisch locatiebeheer
  • Batch-picking

 

Klik op MAGAZIJNINRICHTING voor een algemeen overzicht.

 

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Haal maximaal voordeel uit uw opslagsysteem met onze op maat gemaakte software

Ik wil graag

Ik wil graag